ŽU15: Za uvod primorski derbi

Starejše pionirke so se včeraj odpravile na gostovanje v Sežano, kjer jih je čakal pravi primorski derbi. Tekma polna preobratov in zanimivih akcij je na koncu pripadla gostiteljicam. Čestitke za zasluženo zmago in korektno igro, našim igralkam pa je na koncu manjkala zbranost, predvsem pri metih pod košem. Nasprotnik je to dobro kaznoval z uspešnimi protinapadi in na koncu slavil z rezultatom 43:37. Čestitke tudi našim dekletom za pristop in borbeno igro. Čaka nas še veliko dobrega dela na treningu in kljub porazu gledamo naprej z dvignjeno glavo. 

 

EXTRA liga: Za uvod poraz na Gorenjskem

Članska ekipa ŠD Koš Primorska se je v soboto odpravila na gostovanje na Jesenice. Tekma je odprla novo, 2. sezono ženska Extra lige in igrali smo proti lanskim podprvakinjam – KK Kranjska Gora-Jesenice. Neuigranost in pomanjkanje izkušenj v naši ekipi je posledica končnega rezultata, no kljub temu moramo biti zadovoljni, saj je bila to za nas velika preizkušnja. Čestitke nasprotni ekipi za zasluženo zmago in korektno igro. 

 


 

 

ŽU15: Prvo gostovanje na Hrvaškem

Starejše pionirke so včeraj odigrale prijateljsko tekmo v Rovinju in izgubile s končnim rezultatom 42:38. Naša ekipa je bila v vodstvu vse do 25. minute, potem pa so gostiteljice prevzele pobudo na igrišču. Bolj zbrano so delovale v napadu in zadevale mete iz razdalje, pri nas pa je bilo ravno obratno. Do izraza je prišla tudi naša ‘kratka’ klop in pa ne smemo pozabiti, da je bila to naša prva tekma v tej sezoni. Čestitke KK Rovinj za zasluženo zmago in našim igralkam za borbeno igro, na trenutke so pokazale atraktivne poteze, kar je odlična spodbuda za nadaljnje delo. 

ŠD KOŠ PRIMORSKA v Ženski Extra Ligi

V Restavraciji Park v Domžalah je v soboto, 2. septembra 2017, potekal žreb Ženske Extra Lige v košarki, saj je druga sezona že pred vrati. Letos bo liga širša in še močnejša, saj so iz števila osem sodelujočih ekip v lanski sezoni, prešli na deset sodelujočih ekip. Ena od novih ekip je ŠD KOŠ PRIMORSKA. S tekmovanjem pričnejo 15. oktobra 2017, dekleta pa bodo odigrala osemnajst kol. Našo ekipo bodo predstavljale: Danijela Štolfa, Anja Remic, Ariana Grossi, Janina Šučur, Ivona Šučur, Tjaša Doles, Eva Šrimpf, Pia Jenko, Ines Fabris Piščanec, Eva Volk Manca Kužnik in Iva Ferencek. Trener ekipe je Siniša Drobnjak. Razpored tekem_2017-2018

FIBA 3X3: Primorke letos osvojile 3.mesto

Včeraj je v Ljubljani potekal finalni turnir Samsung DP v košarki 3×3, kategorija članic je bila edina kategorija v kateri so nastopile le tri ekipe. V finale sta se uvrstili ekipi 3×3 Ilirije in SLO U18. Ekipa 3×3 Piran je tako osvojila tretje mesto. Za ekipo so nastopile: Danijela Štolfa, Janina Šučur, Ivona Šučur in Tjaša Doles. Čestitke dekletom za nastop in še eno uspešno sezono v ulični košarki. 

VDC zaključek: 9.revijalna tekma

V sredo 14.junija je bila v Novi Gorici odigrana 9.revijalna tekma med uporabniki VDC Kranj, Koper, Nova Gorica in Idrija-Vrhnika. Gimnazija Nova Gorica je gostila neprecenljiv in nepozaben dogodek za dijake srednje zdravstvene šole in učence OŠ Renče. Slednji so bili poleg ogrevanja (vaje v parih) aktivni tudi na tekmi in tako pripomogli k večji atraktivnosti v igri. Bili smo tudi priča ‘trojki’ iz sredine igrišča 🙂

Ekipo VDC Kranj in Vrhnika-Idrija je vodil Dragiša Drobnjak, medtem ko je domače…VDC Nova Gorica in Koper zastopal domačin Jan Močnik. Velika zahvala obema za obisk in podporo pri dogodku. Uporabniki so bili še dodatno motivirani pri igri. 

Zahvala Mestni občini Novi Gorici in VDC Nova Gorica za podporo pri organizaciji dogodka, županu MO Nova Gorica Mateju Arčonu za obisk in spodbudne besede pred tekmo, direktorici VDC Nova Gorica Tei Leban za veliko zaupanje in razumevanje pri izpeljavi dogodka. 

Pohvaliti je treba tudi vse udeležence, ki so na takšen ali drugačen način pripomogli, da smo doživeli še eno lepo doživetje po uspešni sezoni treningov. Nov cilj je pred nami –  jubilejna 10.revijalna tekma v letu 2018, čestitke vsem uporabnikom in strokovnim delavcem tako v šolah kot v VDC-jih za vztrajnost in doslednost pri projektu. 

 

 

VDC: Končan zadnji trening v sezoni, zaključek v Novi Gorici

Varovanci so opravili še zadnji trening pred revijalno tekmo, ki bo letos v Novi Gorici in sicer 15.junija – več o samem dogodku v spodnjem vabilu. Zahvala vsem šolam in VDC-jem za izkazano zaupanje in podporo pri projektu. Vabljeni na zaključek, da na pravi način okronamo uspešno sezono. 

KD Koper se predstavi na Mini olimpijadi

Danes so se naši najmlajši pionirji in pionirke predstavili otrokom iz vrtca Semedela v sklopu 17. Mini olimpijade v Areni Bonifika. Zahvala vodstvu vrtca Semedela za izkazano zaupanje in podporo pri promociji košarke. Otroci so spoznali prvine ‘Igrive košarke’, ki na zabaven način spodbudijo otrokovo gibanje. Pohvale tudi našim najmlajšim nadobudnežem društva za izjemen nastop in članskemu igralcu Teo Klepaču za atraktivno zabijanje 🙂

ŽU15: Povratna prijateljska tekma s KK Pivka

Starejše pionirke so danes na domačem igrišču odigrale še zadnjo prijateljsko tekmo v tej sezoni. Na povratnem srečanju so naše igrale prikazale boljšo igro, tako v obrambi kot v napadu, kar kaže tudi končni rezultat 30:37. Čestitke nasprotni ekipi za zasluženo zmago in korektno srečanje. Sezono končujemo optimistično, imamo dobra izhodišča za naprej, čaka nas sicer še veliko dela, toda verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo doseči napredek in nove zmage v prihajajoči sezoni. Pohvale našim puncam za letošnjo sezono, kljub porazom so ostale ekipa, ki vedno najde motiv za nadaljnje izzive. 

Članice gostovale v Italiji

Danes se je članska ekipa odpravila na povratno tekmo v Italijo in presenetljivo zmagala ekipo Poleta iz Opčin. Naša dekleta so prikazale povsem drugačno predstavo kot na prvi tekmi v Kopru, kjer smo zabeležili visok poraz (44:75) . Igra je stekla v napadu, v obrambi pa nismo dovolili nasprotniku lahkih košev. Končni rezultat tekme pove vse 52:54. Zmaga je plod dobrega dela na treningih in odlična popotnica za naprej. Čestitke našim igralkam za ‘zgodovinsko’ zmago in nasprotnicam za korektno igro ter športno srečanje.