22.Sončkov dan – poslovilna tekma Dragiše Drobnjaka

V nedeljo 2.decembra je v Novi Gorici potekal 22. Sončkov dan. Mednarodni košarkarski turnir za mlade nadobudneže je za konec popestrila poslovilna tekma Dragiše Drobnjaka, ambasadorja projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA. Kako je vse skupaj potekalo si poglejte v priloženi fotogaleriji.

ŽU15: Poraz v Sežani

V nedeljo smo bili priča pravemu primorskemu derbiju. Slabo smo odprli tekmo, sledila so prevelika nihanja v igri ter nezbranost pod košem tako v obrambi kot v napadu. Nasprotna ekipa je znala to dobro izkoristiti in na koncu zasluženo zmagala. Čestitke gostiteljicam tudi za korektno srečanje.

ŽU15: Gostovanje v Vipavi

Tekmo smo odprli zelo slabo, v nadaljevanju smo popravili igro tako v obrambi kot v napadu kar kažejo tudi rezultati po četrtinah. Z izjemo prve četrtine smo lahko zadovoljni z izkupičkom tekme. Naredili smo korak naprej v določenih segmentih igre. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu in 2.del prvenstva odigrali boljše in dosegli še kakšno zmago. Čestitke KK Vipava za zasluženo zmago in korektno srečanje in želimo jim uspešen nastop v nedeljo, ko gostijo turnir WABA lige. 

ŽU15: Kljub porazu dobra predstava proti KK PIVKA

Starejše pionirke so danes doživele nov poraz na domačem igrišču. Čestitke KK Pivka Perutninarstvo za zasluženo zmago, pohvale pa tudi našim igralkam. Pokazale so pravi pristop, na žalost manjkala je zbranost pri prenosu žoge in metu pod košem. Nasprotna ekipa je znala to dobro izkoristiti in si tako pridobila ključno prednost ter je uspešno obdržala do konca tekme. Počitnice bomo izkoristili za popravljanje napak v določenih segmentih igre in se tako čim bolj pripravili za naslednjo tekmo. 

ŽU15: Gostovanje v Dornberku

Čestitke ŠKD Kras za zmago in korektno igro. Kljub porazu si naše igralke zaslužijo pohvale. Priložnost za igro so dobile mlajše igralke, ki so jo odlično izkoristile. Pristop in borbenost na igrišču proti starejšim nasprotnicam sta bila na pravi ravni. To je bil odličen test za naše igralke, ki bodo naslednjo sezono igrale ligo U13. 

ŽU15: Poraz proti KK Vipava

KK Vipava je upravičila vlogo favorita, čestitke za prepričljivo zmago in korektno igro. Kljub slabem številu doseženih točk, pohvale našim igralkam za borbeno igro, pristop na tekmi je bil boljši kot v Pivki. Škoda za veliko število izgubljenih žog, kar pa je po eni strani razumljivo, ko igraš proti takemu nasprotniku. S trdim delom na treningu verjamem, da lahko popravimo napake in izboljšamo našo igro.

ŽU15: Boleč poraz v Pivki

Starejše pionirke so se včeraj odpravile na gostovanje in doživele visok poraz proti KK Pivka. Čestitke nasprotni ekipi za zasluženo zmago ter korektno in športno srečanje. Predvsem bi pohvali njihov pristop in odnos do igre, saj je le ta odločil zmagovalca. Dokler v naši ekipi ne bo prave želje in zbranosti bo težko doseči še kakšno zmago v tej sezoni. 

Starejše pionirke v novo sezono vstopile z zmago

Košarkarice Koš Primorske so v državno prvenstvo zakorakale s prepričljivo zmago, potem ko so na domačem parketu odpravile novinke iz ŠKD Kras. Priložnost za igro so pri domači zasedbi dobile vse igralke in jo vse tudi dobro izkoristile. Čestitke si zaslužijo tudi tekmice, ki so prikazale korektno predstavo. “Želimo jim dobro delo tudi v prihodnje. Za nas je še kako pomembno, da se je v regiji pojavila nova dekliška ekipa,” je po koncu še dodal koprski trener Siniša Drobnjak.

SONY DSC

Monika Starc na prazniku košarke


Natanko leto dni po osvojitvi naslova evropskega prvaka je Košarkarska zveza Slovenije v ljubljanski Areni Stožice organizirala pester program, katerega vrhunec je bila članska kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Turčijo. Na Prazniku košarke, kot so dogajanje poimenovali organizatorji je barve Koš Primorske predstavljala Monika Starc.

Monika zaigrala na uvodni tekmi Regijskega selekcioniranja, na kateri so dekleta do 14 let zaigrala v dresih svojega kluba. Nadobudna tigrica je tako postala prva članica mlajših selekcij, ki je imela čast obleči popolnoma novo tekmovalno športno opremo obalnega kluba. Dekleta so sicer prihajala iz 22 slovenskih klubov.

 

VDC na Košarkarski simfoniji – NBA Cares

V četrtek 30.avgusta smo bili priča velikemu dogodku, saj smo bili del Košarkarske simfonije v Stožicah. Dan, ko sta se od igralske kariere poslovila idejni vodja projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA – Boštjan Nachbar in Sani Bečirović. Oba košarkarska velikana sta nas sprejela na trening pod okriljem projekta NBA Cares, ki ga je vodila Vanja Černivec. Prav ona je tudi sodelovala v nastajanju našega projekta na košarkarskem kampu Boštjana Nachbarja in ‘slučajno’ smo se zopet srečali po 10 letih. Boštjanovi gosti: Igor Rakočević, Nenad Krstić in Zoran Planinić so intenzivno sodelovali tako pri vajah kot tudi na končni tekmi. Nepozabna in neprecenljiva izkušnja nam je ponovno dala zagon za nadaljnje delo, v prihajajoči sezoni nam  ne bom manjkalo motiva :).