Monika Starc na prazniku košarke


Natanko leto dni po osvojitvi naslova evropskega prvaka je Košarkarska zveza Slovenije v ljubljanski Areni Stožice organizirala pester program, katerega vrhunec je bila članska kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Turčijo. Na Prazniku košarke, kot so dogajanje poimenovali organizatorji je barve Koš Primorske predstavljala Monika Starc.

Monika zaigrala na uvodni tekmi Regijskega selekcioniranja, na kateri so dekleta do 14 let zaigrala v dresih svojega kluba. Nadobudna tigrica je tako postala prva članica mlajših selekcij, ki je imela čast obleči popolnoma novo tekmovalno športno opremo obalnega kluba. Dekleta so sicer prihajala iz 22 slovenskih klubov.

 

VDC na Košarkarski simfoniji – NBA Cares

V četrtek 30.avgusta smo bili priča velikemu dogodku, saj smo bili del Košarkarske simfonije v Stožicah. Dan, ko sta se od igralske kariere poslovila idejni vodja projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA – Boštjan Nachbar in Sani Bečirović. Oba košarkarska velikana sta nas sprejela na trening pod okriljem projekta NBA Cares, ki ga je vodila Vanja Černivec. Prav ona je tudi sodelovala v nastajanju našega projekta na košarkarskem kampu Boštjana Nachbarja in ‘slučajno’ smo se zopet srečali po 10 letih. Boštjanovi gosti: Igor Rakočević, Nenad Krstić in Zoran Planinić so intenzivno sodelovali tako pri vajah kot tudi na končni tekmi. Nepozabna in neprecenljiva izkušnja nam je ponovno dala zagon za nadaljnje delo, v prihajajoči sezoni nam  ne bom manjkalo motiva :).  

Gorenjski glas in Gorenjska televizija na jubileju VDC-jev

Čas za pohvalo medijske pokritosti za jubilejno 10.revijalno tekmo Varstveno delovnih centrov. Upam, da smo vsi skupaj veliko prispevali k boljšemu vključevanju oseb s posebnimi potrebami  in sprejemanju drugačnosti v okolju. Velika hvala Gorenjskemu glasu in Gorenjski televiziji, za obisk in dobro novico v regiji. 

Nepopisno veselje ob vsakem košu (članek)

FOTO+VIDEO: 10.revijalna tekma VDC

V sredo 20.junija je v Kranju (dvorana Zlato polje) potekala jubilejna 10.revijalna tekma Varstveno delovnih centrov Kranj, Koper, Nova Gorica in Vrhnika-Idrija. Na zaključku so sodelovali tudi dijaki Srednje tehniške šole Kranj, ki so se skupaj ogrevali z uporabniki VDC-jev in z njimi odigrali nepozabno srečanje. Uvodni govor je imel podžupan Kranja Boris Vehovec in direktorica VDC Kranj Mirjana Česen

Specialna gosta dogodka sta bila Dragiša Drobnjak, ki je vodil ekipo VDC Kranj in Vrhnika-Idrija ter Nebojša Joksimović, ki je vodil ekipo VDC Koper in Nova Gorica. Zmaga je ostala doma, čeprav rezultat ni bil v ospredju. Bili smo priča neprecenljivi in nepozabni izkušnji, ki je pokazala veliko veselje vseh akterjev na tekmi. 

Zaključni govor je imela ravnateljica Srednje tehniške šole Kranj, ga. Saša Kocijančič in Siniša Drobnjak- vodja projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA. Gosti dogodka so bili tudi: Brane Fartek – direktor Zavoda za šport Kranj, Marko Petrič – predsednik Krajevne skupnosti Zlato polje in Zoran Stevanović  – mestni svetnik MO Kranj. 

Za konec ne smemo pozabiti še navijače, ki so se zbrali v velikem številu in na najlepši način kronali tovrstni jubilej. Ob tej priložnosti gre velika zahvala sponzorjem dogodka: Mestna občina Kranj,  Trade Trans Adria d.o.o.,  Intesa Sanpaolo Bank, Eles d.o.o. in Telekom Slovenije. Zahvala gre tudi vsem donatorjem in partnerjem, ki podpirajo projekt na različne načine. Vaše razumevanje in zaupanje potrjujeta naše dolgoročno dobro delo. 


 

VABILO: 10.revijalna tekma VDC-jev

Iz leta v leto premikamo meje ‘nemogočega’ in doživljamo neprecenljive dogodke, kmalu pa bomo 8.sezono treningov kronali z jubilejno 10. revijalno tekmo, ki bo v sredo 20.junija ob 11.00 uri v športni dvorani Zlato polje v Kranju (Kidričeva cesta 53).

Ob tej priložnosti se vam želim najprej zahvaliti za dosedanje zaupanje, podporo in razumevanje. Verjamem, da smo s tem projektom veliko prispevali k integraciji oseb s posebnimi potrebami v sodobno družbo, obenem pa drugačnost sprejeli kot tisto, ki bogati okolje, v katerem živimo.

Program dogodka: 

  • Ob 10.00: zbor uporabnikov VDC-jev in dijakov Srednje tehniške šole Kranj
  • Ob 10.30: ogrevanje
  • Ob 10.50: uvodni nagovor župana Mestne občine Kranj in direktorice Varstveno delovnega centra Kranj
  • Ob 11.00: tekma med VDC KRANJ in VDC VRHNIKA IDRIJA proti VDC KOPER in VDC NOVA GORICA
  • Ob 12.00: skupinsko slikanje ter zaključni govor ravnateljice Srednje tehniške šole Kranj in vodje projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA –
  • Od 13.00 dalje: Ogled enote Varstveno delovnega centra Kranj

Vabljeni in dobrodošli !

S spoštovanjem, vodja projekta ŽIVLJENJE JE KOŠARKA

Siniša Drobnjak

VDC: Zaključek treningov

Zaključili smo novo sezono treningov: za VDC Koper in Kranj je bila to 8.sezona, za VDC Nova Gorica in Vrhnika-Idrija pa 6.sezona. Učenci in učenke 9.razredov so se dostojno poslovili od uporabnikov VDC-ja in jim zaželeli uspešen nastop na jubilejni 10. revijalni tekmi, ki bo letos v Kranju in sicer v sredo 22.junija v športni dvorani Zlato Polje. Za nami so tako nove neprecenljive izkušnje, zabavni trenutki ter nova prijateljstva. Pred nami pa so novi izzivi, ki nam predstavljajo zanimive ‘zadolžitve’ in premikanje mej v družbi. 

ŽU15: Turnir v Franciji

Starejše pionirke so se prvič odpravile na mednarodni turnir, natančneje v La Tour du Pin (Francija).  Prispeli smo v četrtek 24.maja ob 15.00 uri, opravili smo kratek sprehod po mestu, zvečer pa nas je čakal sprejem družin, kjer so igralke v parih bivale. Petek smo izkoristili za trening in izlet na jezero v okoli tega mesta. V soboto in nedeljo pa smo odigrali turnir proti 9 različnim ekipam. Ponedeljek je bil rezerviran za izlet v Lyon, najprej smo se odpravili na ogled  arene Astroballe, v kateri igra ekipa Asvel iz Villeurbanna (predmestje Lyona). Po daljšem sprehodu po Lyonu nas je čakal maraton v nakupovalnem centru :).  Za konec je sledila skupna večerja z družinami v prijetni ‘klubski’ restavraciji. Prihod nazaj v Koper v torek 29.maja ob 20.00 uri. Kako je vse skupaj potekalo, si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji…

ŽU11: Zaključek v Celju

Najmlajše pionirke so končale prvenstvo v Celju. Na turnirju so zabeležile novi dve zmagi in na koncu sezone zabeležile skupaj 9 zmag in 7 porazov, kar je najboljši rezultat v zgodovini kluba. Čestitke igralkam za uspešno sezono, iz tekme v tekmo so pokazale, da so prava ekipa. Na zadnjem turnirju so skupaj s trenerko Danijelo na najboljši način potrdile.

ŽU15: Prijateljska tekma proti KK PLAY OFF Užice

Včeraj so naše starejše pionirke odigrale prijateljsko tekmo proti ekipi KK PLAY OFF iz Užic (Srbija). Na koncu smo doživeli poraz 10 točk, igrale so tudi nove igralke, ki bodo naslednjo sezono potrkale na vrata U15 ekipe. Tekma je bila vseskozi izenačena, za nas je bila to dobra ‘generalka’ pred odhodom na turnir v Francijo. Čestitke gostujoči ekipi za zasluženo zmago, korektno igro in obisk. 

Zaključni šolski turnir na OŠ Antona Ukmarja

V soboto 19.maja je bil na OŠ Antona Ukmarja organiziran zaključni šolski turnir za deklice od 1. do 4. razreda OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona in šole gostiteljice. Po skupnem ogrevanju in štafetnih igrah, smo razdelili deklice za tekmi: 1. in 2. razred / 3. in 4. razred. Priča smo bili zanimivim in atraktivnim akcijam, punce so doživele neprecenljive, nekatere tudi prve izkušnje v košarki. Za konec so prejele darilne vrečke kot nagrada za celo šolsko leto. S tem turnirjem smo tudi zaključili interesno dejavnost za letošnjo šolsko leto. Kako je vse skupaj potekalo na turnirju, si lahko ogledate v spodnjem videozapisu….